• 1.JPG
 • 2.JPG
 • 3.jpg
 • 4.jpg
 • Vlees pakket

  Vlees pakket bestellen

 • Het brandrode rund

  Het brandrode rund

 • Educatie

  Educatie

Wie zijn wij?

 • Albert Velema, initiatiefnemer/rentmeester
 • Aike Velema, directeur/bedrijfsleider
 • Annet Kiewiet, educatie

Contact

Interesse in deze vorm van beheer?

Voor vragen, opmerkingen of een inventarisatie om te bekijken of de te beheren terreinen geschikt zijn voor beheer met onze koeien kunt u contact opnemen met Albert Velema via het contactformulier.

Contact gegevens

Adres: Sluisvierweg 16, 7814 XC EMMEN Mobiel: +31 6 531 854 79

Bedrijfsgegevens

Triodos BankIBAN: NL60 TRIO 0390 9069 21
KvK: 63239337
BTW nr: NL8551.50.750.B.01

Neem contact met ons op

Bovenkant formulier

Naam

E-mailadres

Bericht

Indienen

Onderkant formulier

Stel hier uw vragen over bestellingen

Educatie

De Stadsrandboerderij vindt het belangrijk dat kinderen oog hebben voor het duurzaam beheer van onze leefomgeving en het produceren van een ‘eerlijk’ voedselpakket. De Stadsrandboerderij betrekt daarom kinderen bij het beheer van de terreinen en de productie van vlees.

Speciaal voor kinderen van de basisschool is een “leertas” ontwikkeld. De inhoud van de ‘leertas’ laat zien op welke wijze de Stadsrandboerderij om gaat met het beheer van de leefomgeving en op welke wijze de productie van vlees hiermee verbonden is. Naast een educatief lesprogramma is een bezoek aan de Stadsrandboerderij een onderdeel van het lespakket.

Het Brandrode Rund

De Stadsrandboerderij “E&O” werkt bewust met het zeldzame Nederlandse huisdierras het brandrode rund. Deze brandrode koeien lopen in de overgang van het stedelijke naar het landelijke gebied.

Het brandrode rund staat bij ons voor duurzaamheid en het behoud hiervan. Het brandrode rund is robuust en sterk, sober en hard en daardoor erg geschikt om in natuurgebieden en andere terreinen te worden gehouden.

Het brandrode rund loopt nagenoeg het jaarrond buiten. De brandrode koeien met hun kalveren zijn vanwege hun specifieke donkerrode kleur en witte aftekening decoratief in het landschap en vertegenwoordigen een hoge cultuurhistorische waarde.

Ze beschikken over plezierige eigenschappen en zijn rustig en hanteerbaar. De brandrode runderen krijgen het jaarrond gras en hooi als voer. Krachtvoer wordt niet gebruikt.

Slechts wanneer het dierenwelzijn in het geding is, wordt gebruik gemaakt van antibiotica. Met betrekking tot het beheer worden alleen gewasbeschermingsmiddelen gebruikt als er gevaar voor de voederwinning dreigt.

Ons vlees

koe onderdelen

Keuze uit pakketten (die moet ik nog in overleg met de slager vast stellen).

Ik denk aan het volgende maatvoeringen met een foto van de pakketten.

Klein Normaal Groot

Ca. 3,5 kilo Ca. 7,5 kilo Ca. 15 kilo

€ 55,-- € 99,-- € 199,--

De pakketten bestaan uit tournedos/kogelbiefstuk, biefstuk, entrecote, minute steak, biefpuntjes, rosbief, tartaar, riblap, stooflap, hacheevlees, hamburgers, gehakt, worstjes en poulet.

En dus een modus waar mensen elektronisch kunnen bestellen, waarbij we over het e-mailadres kunnen beschikken.

Meer artikelen...